Over ons

“Aandachtig luisteren naar leerkrachten én directie”

“Als ontwerper van Govaplast Play en als zaakvoerder van Speelplaatsmeubel.be luister ik al vele jaren aandachtig naar de verzuchtingen van kleuterjuffen en leerkrachten. Zij weten het best wat kinderen op de speelplaats nodig hebben om zich iedere speeltijd opnieuw voluit te amuseren. Hun verhalen en ideeën vertaal ik naar creatieve ontwerpen die de kinderen aanspreken en uitdagen. 

Vervolgens ga ik zelf aan de slag voor het maken van prototypes. Pas wanneer elk detail juist zit, gaat een speeltuig of zitmeubel in productie.

Bewust kies ik voor kleinschalige speeltuigen. Op die manier creëer je op een speelplaats verschillende speelhoeken, waarbij elk kind vrij kiest waar hij of zij wilt spelen. Op die manier vervelen kinderen zich nooit en vormt de speelplaatsinrichting een extra wapen tegen pesten. Kleinschalige speeltuigen maken het bovendien mogelijk om de investering te spreiden, waarbij je elk schooljaar een kleine investering doet.

Ik ontwerp de speeltuigen volledig op maat van de kinderen. Daarnaast zoek ik voortdurend naar innovaties om functionele elementen zoals zitbanken, picknicktafels, bloembakken of vuilnisbakken een extra ‘kindertoets’ te geven.

Uiteraard luister ik ook naar de verzuchtingen van schooldirecties, oudercomités en het onderhoudspersoneel. Zij verwachten veilige speeltuigen en zitbanken die geen onderhoud vereisen én garant staan voor een lange levensduur. Daarom kies ik voor 100% gerecycleerd kunststof, vervaardigd in België.

Dit materiaal vraagt geen jaarlijkse schilder- of onderhoudsbeurt. Rotten is gewoonweg onmogelijk. Vele tientallen jaren blootstelling aan weer en wind vormen voor onze materialen geen enkel probleem.

De zeer lange levensduur en het ontbreken van verder onderhoud compenseren de basisinvestering, waardoor de total cost of ownership daalt.

Onze speeltuigen en zitmeubels zijn eenvoudig verplaatsbaar, bijvoorbeeld voor het jaarlijkse schoolfeest. Wil je de indeling van de speelplaats veranderen? Geen enkel probleem. De meeste producten worden kant-en-klaar geleverd. In het andere geval is de plaatsing of montage kinderspel, eenvoudig uit te voeren door de klusjesman of leden van het oudercomité.

Veiligheid vormt bij elk ontwerp de ultieme prioriteit. Vrijwel alle speeltuigen beschikken over een conformiteitsattest en/of TÜV-certificaat en hebben geen dure valtegels of zachte ondergrond nodig.”

Ontwerper en zaakvoerder,
Axel Monsecour